Valdemarsdag    Den 15. juni er Valdemars dag. På denne dag faldt Dannebrog ned fra himlen i 1219 under slaget ved Lyndanisse i Estland (Under ét af Valdemar Sejrs korstoge).. siger de!

Er sagnet rigtigt, er Dannebrog verdens ældste flag - og ét af de meget få der har sit eget navn. Valdemarsdag er derfor også Dannebrogs festdag.

Danmarks-Samfundet organiserer denne dag salg af små flag man kan sætte på reversen. Overskudet på salget af disse Valdemarsflag går til flaggaver til betrængte organisationer. På Valdemarsdag arrangeres endvidere fest om aftenen.
Valdemarsflag    De små splitflag (ca 11/2 * 3 cm) man kan sætte på tøjet. Sælges Valdemarsdag.
Valle    Betegnelse for et menigt medlem af en patrulje (dvs. hverken PA eller PL).
Velkomstpakke    Er den pakke man modtager ved indmeldelse i Højbjerg Drenge. Velkomstpakken indeholder: En bog fra Hej-serien, tørklæde, velkomstblade (brochure, Bavnen og Spejd) samt rabatkort til Spejder Sport.
Venstre hånd    Især gamle spejdere ved, at spejdere hilser på hinanden med venstre hånd - efter sigende fordi højre hånd er beskæftiget med at gøre honnør - anden forklaring vil vi ikke tænke til ende...

At give hånd med venstre er vist ved at glide ud af traditionerne.
Vinterhike    Hike en weekend i januar måned. For arrangement, regler og betingelser stå tropsstaben i Højbjerg Drenge. Vinterhike er for alle interesserede storspejdere, seniorer, ledere og forældre. Spejdere fra andre grupper kan også inviteres.
Voksenspejdere    Højbjerg Drenge har, fælles med de andre spejdere i Højbjerg, en voksenspejder gruppe. Den består af tidligere ledere, styrelsesmedlemmer, forældre til nuværende eller tidligere spejdere og andet godtfolk. Folk, som ønsker at lave noget, der en gang imellem ligner spejderaktiviteter.

Eksempler på aktiviteter er cykel- og kano-ture, natløb, udflugter og almindelige aften­hygge­arrange­menter. Typisk en gang om måneden. Et par gange om året køres en længere cykeltur.

Gruppen fungerer meget uformelt og uafhængigt af spejderne. En voksenspejder kaldes også for en Rødvinsspejder og ikke helt uden grund. Det er dog hverken et krav at man har været spejder eller holder af rødvin, for at deltage. Kontakt hvis du vil vide mere.
Vores Sangbog    Er korpsets officielle sangbog.
Vær Beredt    Dette er spejdernes motto. Er en oversættelse af det engelske "Be Prepared". Stod før som tekstbånd under korpsmærket.