R.C.M.P.    Royal Canadian Mounted Police. Den officielle engelske forkortelse for Det beredne canadiske politi (den franske er GRC; Gendarmerie Royale du Canada). Optræder i Danmark i forbindelse med Yukon-tur.

Deres hjemmeside kan ses her www.rcmp-grc.gc.ca
Rabatkort    Er man med i DDS har man også ret til 10% rabat i Spejder Sport. Det får man ved at vise et rabatkort, der udleveres ved indmeldelse i gruppen.
Rafter    Afgrenede grantræer der bl.a. anvendes til lejrarbejder og større pionér-projekter. Er man i udlandet, er det ikke sikkert, at det er granrafter - i Norge ser vi f.eks. birk anvendt.
Raftestativ    Er det stativ hvor rafterne opbevares, når de ikke er i brug. Formålet med at anvende et raftestativ er dels at have orden på rafterne, men også at holde dem fra jorden, så levetiden forlænges.
RAN    Tjah...her kunne man jo skrive mange ting, men i DDS-sammenhæng er det navnet på korpsets kursusskib. En 12-meter, som udlejes af korpset til brug for grupper, klaner eller lignende der ønsker kurser eller blot en god sejltur eller -ferie. Højbjerg Drenge har et par gange udnyttet denne mulighed.
Rap Rap Højbjerg    Er vores råb. Kommer sandsynligvis af, at vi bruger en and som logo/bomærke...eller også er det omvendt? I øjeblikket fortaber det sig i tågerne, men måske en opmærksom gammel spejder kan hjælpe på dette punkt?
Ravnsøhytten    Hytte ved Ravnsø. Hytten er ejet af Divisionens hyttefond. Højbjerg Drenge lejer den fast hvert år den sidste weekend i november, hvor én af gruppens afdelinger bruger den til juletur. I Ravnsøhytten kan der overnatte ca. 60 personer.

Mere om hytten på www.ravnso.dk.

Foto fra hytten.
Ravnsøhyttens venner    Var en hemmelig klub som (så vidt det vides) støttede Ravnsøhytten. Klubben skulle nu være nedlagt, mens hytten består i bedste velgående.
Reefer    Forkortet navn for kølecontainer. Kommer af engelsk: Refriguator.
Reefer-mærket    Er et særligt duelighedstegn for ledere, der blev indført under Blå Sommer 1999. For at gøre sig fortjent til Reefer-mærket skal man have overnattet på en Reefer.

Juryen består af Martin Juste, Henrik Brostrøm og Esben Gynther. Foruden disse har også Kristian Friborg, Michael Hedegaard og Steen Torben Jensen erhvervet mærket. Efterfølgende har Klan Avatar, Klan Mydia og Klan Tareller fået mærket. Mærket er speciallavet med dato for overnatningen samt nummeret på Reeferen.

Der er følgende krav:
- Det skal foregå på en stor lejr
- En fra Juryen skal orienteres mhp kontrol
- Man skal være på Reeferen fra 23:30 til 06:00
  - Hvis Juryen ikke er på lejren kan Juryen vælge en person som skal kontrollere overnatningen
- Reeferen må ikke forlades i dette tidsrum
Rovere    Er den gamle betegnelse for de ældste seniorer.
Roverkniv    Er ligesom slirekniven fremstillet af firmaet Erling Vangedal. Er måske mere en køkkenkniv i skede, end det er en egentlig spejderkniv. Der er helt ideologiske holdninger til denne slags knive, da skaftet vel nærmere er et håndtag, end det er et egentligt skaft.
Rødvinsspejder    Et andet ord for en Voksenspejder.
Røgvender    Et apparat, der kan vende retningen af røgen fra et bål. Vi mangler den ofte og sender uerfarne spejdere på jagt for at låne den hos de andre grupper.
Råbåndsknob    Er vel det meste kendte af alle knob. Bruges til at binde to reb sammen, der er lige tykke. Variationer af råbåndsknobet (uægte råbåndsknob) er tyveknobet og kællingeknuden. Råbåndsknobet bruges af mikroerne til at binde tørklædet.
Rådsmøde    Er spejdernes ord for en generalforsamling. Der afholdes rådsmøde i gruppen hvert år på gruppeturen i februar. Der findes også Divisionsrådsmøde og Korpsrådsmøde.