Skip Navigation Links

Spejder Leksikon


A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Æ Ø Å 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9

O-løb    O er en forkortelse for "orientering", og er et løb med bemandede poster (med opgaver) eller ubemandede poster (hvor man skal "klippes"). Det kan også være en kombination af bemandede og ubemandede poster. Se evt. Dansk Orienteringsforbunds hjemmeside: www.dof.dk
O-løbs-kort    Er et kort som er målrettet orienteringsløb. De er i målestoksforholdet 1:10.000.

Eksempel på o-løbskort.
Eksempel på signaturer på o-løbskort.
O-løbs-skærme    De orange og hvide skærme, der markerer en post på O-løb.
O-løbs-tænger    Tænger, som man klipper sit kontrolkort med, når man finder en post. Der kan også bruges stempler eller lignende.
Område 7    Korpset er inddelt i flere områder, som hver består af flere divisioner. Århus Skov Division hører til i område 7, der dækker Midtjylland. Divisionerne Aros, Djursland, Troldhøj med flere er ligeledes i område 7.

Områdernes primære formål er at varetage ledertræning og senioraktiviteter, men andre arrangementer kan også komme på tale.
Oprykning    Når man skal fra én afdeling til en anden, hedder det, at man rykkes op. Det foregår den en fredag i august, hvor gruppen har fælles start og afslutning, mens det der foregår "ind i mellem" er afdelingernes eget ("hemmelige") program. Alle forældre er inviteret med til det afsluttende lejrbål.
Organisationsplan    Plan for hvorledes vi er organiseret. Der findes den "store" organisationsplan, der beskriver hele korpset, samt den "lille" organisationsplan, der illustrerer hvorledes gruppen er organiseret.
Ostesmagning i Osten    Ostesmagning i osten er et leder og senior arrangement som skeer når Osten er blevet bygget på større lejre. Første gang var på spejdernes lejre 2012 og det var Klan Mydia som startede denne lederpleje. Dette var en kæmpe succes som derfor vil blive set fremover.
Oversejl    Oversejlet er den dug der sættes over teltet for at holde regnen ude. Oversejlet er fremstillet af kraftigere materiale end teltet og er ofte ca. 1½ meter længere end teltet, således at der dannes et fortelt.


Kommentarer eller tilføjelser? - skriv til leksikon@thelastboyscouts.dk