Lagenpose    Er en pose man syr af et lagen eller af gaze. Bruges indeni soveposen. Nogen mener, at det kan gøre soveposen lidt varmere, men især bruges den for at skåne soveposen.
Langsplejsning    Splejsning der fæstner to tove sammen. En langsplejsning der er ordentligt udført, sørger for at det sammensplejsede tov ikke er tykkere ved splejsning (splejsningen kan ikke ses). Bruges når tovet f.eks. skal glide gennem en blok.
Lejrbålskappe    En kappe man bærer til lejrbål. Fremstilles af et tæppe med et påsyet lagen og gruppens navn og eventuelle bomærke(r). Mærker der ikke længere må befinde sig på uniformen kan sys på lejrbålskappen.
Letvægtstelt    Er som navnet siger et telt som ikke vejer særlig meget (ca 4 kg). Teltet anvendes, når man er på vandretur og skal overnatte, men ikke vil bygge bivuak. Gruppen råder over ca. 5 letvægtstelte der udlånes til troppen i.f.m. sommerlejr i kano eller i Schweiz. Ledere og seniorer kan låne dem til diverse arrangementer (undtagen festival).
Levende poster    Er poster på et løb, der er bemandede.
Loppehuset    Har ikke noget med Naturhistorisk Museum at gøre, men er derimod en hal kommunen stiller til rådighed for foreningers afholdelse af loppemarkeder. Burde derfor retteligt hedde Loppemarkedshuset. Vi deltager i loppemarked sammen med de to andre Højbjerg-grupper ca. hvert andet år.
Læderlap    Gevinst fra løb eller lejr. Kan også være et bevis på deltagelse. Læderlapper uddeles enten til patruljer og skal hænges på patruljens stander, eller de uddeles til hver person og skal "knappes" på uniformen.