Haler    Rævehaler (og andre haler) bruges som gevinster på divisionsturneringer med mere.
Hej-serien    Er en lille bog om hver afdeling. (Hej mikro, Hej spejder mm). Den udleveres når man meldes ind i gruppen, samt ved overgangen mellem to afdelinger (i forbindelse med oprykningen).
Hesten    Andet navn for Klanen går til Hollywood....og deres HEST.
Hike    Længere gåtur med overnatning undervejs i enten letvægtstelte eller bivuak.
Hike-rapport    Den rapport en patrulje fremstiller i forbindelse med hike, kaldes en hike-rapport. En særlig måde at opbygge hike-rapporten på, kaldes Gilwell-systemet.
Honnør    Også kaldet spejderhilsen. Man fører højre hånd op til høre tinning. tommelfingeren holder på lillefingeren, så det kun er de tre midterste fingre der berører tinnningen. Hos ulvene holder tommelen på både lillefinger og ringfinger, så det kun er de to fingre der berører tinningen (ulveørerne). Man bruger f.eks. honnør når man modtager præmier og mærker samt når man hilser flaget morgen og aften.
Hugo    Hedder en patruljehytte på Ravnsøs område. Den kan lejes selvstændigt af patruljer der f.eks. cykler til Ravnsø.
Huskuvitten    Titlen på minigrenens arbejdsstof.
Hyttefonden for
Århus Skov Division
Er en hyttefond som bl.a. har divisionen og de fleste af divisionens grupper som medlem. Hyttefonden ejer Ravnsøhytten, og har til formål at erhverve og udleje hytter og arealer til spejdere.
Hævet bålsted    Man hæver bålet, så det får en mere naturlig arbejdshøjde. Det ses ofte på længere lejre, som f.eks. sommerlejre, hvor man skal bruge bålstedet meget til madlavning. Bålstedet hæves med en raftekonstruktion, og der lægges ca. 20 cm. jord, som bålet kan brænde på. Kaldes også for gammelmandsild.
Højbjerg Dreng    Øgenavn for gruppen fra midten af firserne, da gruppen kun bestod af tre ulve og én spejder...siden er det heldigvis gået fremad (hvor skulle det ellers gå hen?).
Højbjerg Drenge    Gruppens navn. Stammer fra 1942. Har tidligere heddet: 1. Højbjerg og Højbjerg-Skåde Trop og Flok. Fusionerede i 1971 med 1. Århus, og har stadig retten til det navn. Det helt officielle navn er i dag Højbjerg Drenge Gruppe.

Se mere under historie på hjemmesiden.
Højbjerg Piger    Et andet navn for 1. Højbjerg.