Fane    Brugtes mest tidligere i forbindelse med parader. En fane er en stang af træ med Dannebrog på. Oftest også med pyntekvaster og en top ("faneknap") der forestiller spejderliljen.
Faneknap    Er den top der monteres på en fane eller en stander.
Fastelavnsløb    Er et løb for forældre og spejdere i gruppen. Det afvikles normalt på gruppeturen i februar. Historisk foregik det på Katterhøj en søndag med efterfølgende tøndeslagning. Senere blev det en fast del af vores gruppetur. I dag er løbet arrangeret af PL/PAerne for resten af spejderne i gruppen mens der er grupperådsmøde.
FDF    Frivillig Drengeforbund i Danmark. Er ikke spejdere (ej medlem af verdensspejdersamfundet). Har lyseblå uniformer.
Fedtfælde    Kan lyde som noget farligt...men er i virkeligheden et hul i jorden, hvor man kan hælde opvaskevand og andet "flydende" affald. Den er normalt dækket med en si, der udskiftes hver aften...faktisk er ordet fedtfælde i virkeligheden navnet på sien, og hullet hedder et spildevandshul - men det er vist et af de meget få tilfælde, hvor vi ikke hænger os i småting.
Fireknob    Bruges som knude på tørklædet. Er man mikro, kan et råbåndsknob anvendes.
Fjeldgruppen    Fjeldgruppen er en tværkorpslig arbejdsgruppe, der er organiseret under Danske Spejderes Fællesråd. Det vil sige, at fjeldgruppen til daglig arbejder tæt sammen med DDS, KFUK og KFUM som de også afvikler deres kurser i samarbejde med.

Der er i dag ca. 70 aktive medlemmer, som står for afviklingen af de 15 kursus og 4 ture, der bliver udbudt hvert år. Se også www.fjeldgruppen.dk.
Fjeldtelt    Bruges også som navn for letvægtstelte. Letvægtstelte er af nylon og vejer ca 4 kg. der kan ligge ca 4 spejdere i et letvægtstelt.
Flaghejsning    To mand udvælges til at hejse flaget. Når flaget er fastgjort til flaglinen gøres der honnør og man afsynger første vers af "Der er ingenting der maner". Samtidig glider flaget stille op og når toppen når verset er afsunget. Der kommanderes "hånden ned" og flaglinen fastsurres til flagstangen. De to flaghejsere træder et par skridt tilbage og hilser flaget.
Flagknap    Er "kuglen" i toppen af en flagstang.
Flagknob    Bruges til at binde to reb sammen, som ikke er lige tykke. Anvendes også til at fastgøre flaget til flaglinen.
Flagsangen    Misvisende titel på "Der er ingenting der maner", der synges når flaget hejses.
Flok    Er betegnelsen for f.eks. mikroerne, minierne eller juniorerne. Svarer til betegnelsen Trop hos storspejderne og Klan hos seniorerne.
Flokrummet    Er det store rum i hytten på Katterhøj. Her hører gruppens flokke til - især i den mørke tid på året. Flokkene har hver deres skabe i lokalet til udstyr og grej.
Flyvende telt    Hedder det, når teltet er bundet op foran og i siderne, således at vinden kan blæse nattens spejderhørm bort.
Forlev    Er et spejdercenter. Det betyder, at det er et sted, hvor der kommer spejdere og der er en fast stab af gamle rotter, der kan hjælpe dem der kommer med at lave aktiviteter. Spejdercentre er mest aktive, når der ikke sker noget i skolen, hvilket forhåbentlig kun vil sige efterårs- påske- og sommerferier.
Fortelt    Er den korrekte betegnelse for det overdækkede område foran teltet. Overdækningen forekommer, når oversejlet er længere end teltet. Forteltet bliver også kaldet apsis. I forteltet kan man have materialer, patruljekasse, sko og lignende som helst ikke skal ind i selve teltet, men som heller ikke skal stå ude i regnen.
FPF    Frivillig Pigeforbund i Danmark. Er ikke spejdere (ej medlem af verdensspejdersamfundet. Har lyseblå uniformer.
Fra himlen er du faldet    Titlen på den sang man synger når flaget tages ned (stryges). Dvs. man synger faktisk kun 1. vers.
Førertrøjen    Gul trøje eller T-shirt som uddeles på morgensamlingen på de store lejre (oftest Blå Sommer eller divisionssommerlejr). Førertrøjen er selvfølgelig inspireret af Tour de France, der foregår på samme tid som sommerlejren. Samtidig med uddeling af førertrøjen, kan andre daglige uddelinger også komme på tale, som f.eks. dosmerhat.