BA    Forkortelse for BandeAssistent.
Baden-Powell    Hans fulde navn er Lord Robert Stephenson Smyth Baden-Powell. Født 22. februar 1857, død 8. januar 1941.

Han stiftede spejderbevægelsen i 1907 i England. Allerede dengang blev motto (Be Prepared) og metode (Learning by doing) samt patruljesystemet hjørnestenene i spejderarbejdet.
Bagkøkkenet    Er rummet bag vores køkken, som efterhånden rummer uanede mængder af ting, sager og effekter. Er i praksis blevet til en mellemting mellem et bryggers og en garderobe! Betegnes også Mørkekammeret, da det er rummets oprindelige formål.
Bande    Betegnelsen for patruljer hos Ulveungerne.
Bandeorden    Når banden står på en række med BL forrest, vallerne herefter og BA til sidst, hedder det at stå i bandeorden. BL holder bandens stander.
Bardun    Snor der er fastgjort på teltet. Bardunen fæstnes med en pløk i jorden.
Bardunskvatter    Klumret spejder, der ikke kan holde afstand til teltet når han løber.
Bavnen    Er Højbjerg Drenges blad. Det udkommer 8 gange om året med informationer til spejdere, ledere og forældre.

Der er det særlige ved Bavnen, at bladet med start i 1911 er over 30 år ældre end gruppen! Det skyldes en fusion med 1.Århus i 1972. Med denne fusion fulgte bl.a. den betingelse at Bavnen skulle videreføres med sit gamle navn og logo. Før fusionen hed gruppens blad WigWam. bomærket for wigwam var den indianer som fortsat pryder hver eneste forside.

Se mere under Bavnen på hjemmesiden.
Bestyrelsen    Består af forældre, ledere og repræsentanter for de ældre spejdere. Se mere på hjemmesiden. Bestyrelsen vælges af Grupperådet.
Bisonmærket    Nyt mærke (duelighedstegn) som er frivilligt at tage. Man erhverver mærket ved at have korte bukser på til spejder i et helt år - helst fra sommerlejr til sommerlejr.

En enkelt spejder (Erik Bøgh) har erhvervet et særligt bisonmærke, da han havde korte bukser på i et helt år - også når han ikke var til spejder ... og også på skiferien!! Enkelte ledere overvejer at indføre et tredie bisonmærke: Når man har de samme korte bukser på i et helt år ... :-)
Bivuak    Overnatningsform man vælger at benytte, når man er på hike og ikke vil bære teltet med. Den fremstilles af de forhåndenværende midler - typisk rafter og granris og danner dermed ly for natten. Dovne spejdere medbringer teltunderlag, så de ikke behøver at samle granris.
BL    Forkortelse for BandeLeder.
Blandet gruppe    Betyder, at der både er drenge og piger. Det blev muligt efter sammenlægningen af de to korps i 1973.
Blå Sommer    Fælles sommerlejr for alle spejdere i hele korpset. Den finder sted hvert femte år på Stevninghus (som er korpsets ejendom ved Kliplev i Sønderjylland). Se korpsets hjemmeside på http://dds.dk/blaasommer.

Nyeste lejre var i: 1984 - 1989 - 1994 - 1999 - 2004 - 2009.
Blå spejdere, de    Betegner DDS-spejdere. Stammer fra uniformsfarven.
Blå Århus    Et byløb arrangeret af Sct Georgs Gilderne. Løbet er for spejdere i Århus Skov Division og Aros og har bl.a. til formål at synliggøre de blå spejdere i Århus. Det afvikles på en lørdag ca. hvert tredje år.
Bogensholm    Hytten og lejren, hvor vi er på gruppetur hvert år i februar. Bogensholm ligger ca. 5 km fra Femmøller på Djursland - lige ned til vandet. Se også Gruppetur 2009.
BP    Forkortelse for Baden-Powell, spejderbevægelsens stifter.
Brejning Efterskole    Efterskole med 9. og 10. klasse. Arbejdsformen bygger på bl.a. på spejdernes patruljesystem. Se mere på www.brejning.dk.
Broen    Er ikke den over Storebælt, men derimod korpsets blad til ledere, seniorer og styrelsesmedlemmer i hele Danmark. Broen udkommer ca. hver 14. dag, dog ikke i skolernes ferier med mere.
Brownsea Island    Den ø, hvor verdens første spejderlejr fandt sted (i England).
Brændeskjul    Er ikke spejdernes udgave af dåseput, men i stedet det sted man skjuler brændet for regn og fugt fra jorden. Brændeskjul er sjældne nu om dage.
Byløb    Et løb der, som navnet siger, foregår i byen. Dette giver muligheder for en helt anden slags poster end på normale spejderløb.
Bålkant    Bålstedet indrammes af en bålkant i rafter for at beskytte græsset mod nedtrædning. Bålkanten skal ligge solidt for at udføre sit formål, hvorfor den ofte dyvles sammen. Det letter også sløjfningen af bålstedet.
Bålvalle    Den valle som er ansvarlig for bålet kaldes naturligt nok bålvalle. Virker i flokkene som en ære for spejderen, men kan i troppen godt være blandt de mere usle jobs at udføre...visse PLer bilder nemlig bålvallen ind, at det også medfører at man skal lave mad og vaske op - og det var jo ikke meningen? Ubehageligt er det i hvert fald, hvis det også er fyrbøderen, som skal ælte dejen!