A-bro    Når en A-buk bruges som bro (med "benene" i vandet), kaldes det en A-bro. A´et kan så vippes frem og tilbage over åen, for på den måde at "medbringe" passagerer. Det er vigtigt, at tværpinden bindes fast højt oppe på A´et.
A-buk    En kort og to lange rafter sammensat som et stort "A", kaldes en A-buk.
Abehånd    Er et særligt knob der bindes på et tykt stykke tov. Blev oprindeligt brugt som bundgarnsfæstner, men udgør nu som regel præmien i f.eks. konkurrencer i tovtrækning. Kan også laves på tyndt tov og anvendes som nøglering eller som knap i forbindelse med en øjesplejsning.
Aben    Aben har været en fast side i Bavnen, der kan indeholde hvad som helst - det er skribenten (vedkommende som "har aben"), der bestemmer. Den som har Aben udpeger også den næste person som skal skrive et indlæg til siden.
Afdeling    Er en aldersbestemt del af en gruppe, f.eks. miniafdelingen (8-10 år).
Aflåst sideleje    Bruges i 1. Hjælp. En bestemt måde at lejre en person på, så vedkommende bliver liggende . Bruges når personen er bevidstløs, men der er puls og vedkommende kan selv trække vejret.
Agenda    Et lille hæfte der udgives forud for en sommerlejr. Heri findes diverse informationer om lejren, såsom: Transport, pakkeliste, program m.m.
Aktivitetstilskud    Kommunalt tilskud til fritidsaktiviteter.
Aldersinddeling    Højbjerg Drenge følger korpsets vejledende aldersinddeling, som er
6-8: Mikrospejdere (mikroflokken)
8-10: Minispejdere eller Ulveunger (Ulveflokken)
10-12: Juniorspejdere (juniorflokken)
12-16: Storspejdere (troppen)
16-23: Seniorspejdere (klanen)
Det skal dog bemærkes, at der efter Korpsrådsmødet i november 2004 er blevet helt op til grupperne at definere aldersinddeling.
And    Anden er Højbjerg Drenges logo. Ingen kan huske hvorfra det symbol er kommet, men sød er den da.

Se også Rap Rap Højbjerg.
Apsis    Apsis er oprindeligt en lukket og overdækket ende af et fjeldtelt. Bruges nu også om forteltet på et patruljetelt.
Arbejdsstof    Korpsets betegnelse for de materialer der udgives til hver afdeling, som afdelingen kan (ikke skal) arbejde efter. Arbejdsstoffet er som regel emneopdelt og målrettet den aldersgruppe, det er skrevet til.
Aros    Er Århus Skov Divisions nabodivision mod nord. Den dækker Århus C og Risskov m. m. Der er 900 spejdere og ledere i Aros fordelt på 21 grupper. De bruger stenmasken på Moesgård som deres divisionsmærke.
Astro-tæppe    Folietæppe med guld- eller sølvlignende belægning. Er yderst velegnet til at reflektere varme. Kan være i førstehjælpskassen. Nogen syr et Astro-tæppe ind i deres lejrbålskappe. Astrotæpper kan også anvendes under liggeunderlaget. Dette kan være praktisk ved overnatning i fjeld- eller letvægtstelte, hvor selve teltunderlaget ikke isolerer så godt mod kulde fra jorden.
Avatar    Højbjerg Drenges 2003 klan. Avatar betyder også visuel repræsentation af en Internetbruger, f.eks. i form af en tegneseriefigur, en tredimensionel skikkelse, et foto af brugeren selv eller noget helt fjerde. Avatars bruges især i chat-programmer, hvor man ikke kan se de personer man taler med, men derimod deres avatars.
Aylesion    En eller anden søgud - Neptuns assistent eller lignende. Var også navnet på en fællesklan mellem 1. Højbjerg og Højbjerg Drenge. Den eksisterede ca. 1983 - 1987, og gjorde sig især kendt på at eje en båd som de pudsede og polerede på i flere år, hvorefter den sank på sin jomfrusejllads. Gæt selv, hvad vi andre døbte den!